Från idé till färdigt hus

Vi har under åren byggt hundratals hus där vi har ett tydligt arbetssätt för att du enkelt ska kunna göra dina val och följa med i hela byggprocessen. Vi tar ansvar genom hela resan och guidar dig till trygga och genomtänkta beslut tillsammans med våra erfarna säljare.

Att bygga hus är ett av de största och mest tidskrävande projekten i livet och erfordrar därför mycket engagemang från alla involverade. Vi erbjuder en totalentreprenadslösning och vill att du känner till processen från idé till inflyttningsklart hus. Läs mer om hur vi tillsammans går tillväga, steg för steg, för att nå det färdiga resultatet.

1

Tomten

För att kunna bygga ett nytt hus behöver du naturligtvis en tomt. Den perfekta tomten kan vara svår att hitta och ett tips är att ställa sig i tomtkö. När du väl har hittat din tomt kan vi tillsammans matcha hus och planlösning för att nyttja tomtens bästa egenskaper och följa detaljplanen.

2

Budget

Gör en budget och boka ett möte med din bankman för besked om hur mycket du kan få i lån. Vi utgår sedan från budgeten i vad vi kan erbjuda utifrån dina önskemål.

3

Planlösning

Vi arbetar med flera framstående arkitekter som kan rita och anpassa din planlösning utifrån din tomt och önskemål. Vi har lång erfarenhet och kan hjälpa dig hitta lösningar till det perfekta huset.

4

Entreprenad

Du kan välja att ta ansvar och göra en del arbete själv eller lämna det mest till oss och bygga med totalentreprenad, den vanligaste formen och tryggaste sättet att bygga hus.  Det innebär att du skriver ett kontrakt med WadköpingHus där vi sköter hela byggprocessen och tar det juridiska ansvaret.

5

Kontrakt

När vi hittat det hus och planlösning du vill ha skriver vi ett kontrakt. Här finns detaljerna som berör ditt husköp, t.ex. pris, vad som ingår, inflyttningsdatum osv. Kontraktet är bindande för båda parterna och vid totalentreprenad börjar vi inom kort ta kontakt med myndigheter, entreprenörer mfl för att starta processen.

6

Finansiering

Vi upprättar en kalkyl som visar vilka kostnader du kommer få i ditt nya hus. Den visar dels produktionskostnaden men även driftkostnader. Med detta som underlag behöver du planera lånen med banken, både byggnadskreditivet och de långfristiga lånen.

7

Tillval

En hel del tillval är i detta steg redan valda men det finns ytterligare ett par kvar att göra. Vi samarbetar med flera stora leverantörer och har en gedigen tillvalslista som du kan välja utifrån. Vår samlad erfarenhet kommer väl tillhands i detta steg och rätt val av detaljer skapar en unik känsla och ditt drömhem.

8

Byggstart

Nu drar byggprocessen igång och material beställs samt att tillverkningen av huset påbörjas i fabriken. Du ska välja en certifierad kontrollansvarig vars uppgift är att upprätta en kontrollplan och bidra till att ditt husprojekt följer bygglagstiftningen. Vi deltar tillsammans i ett tekniskt samråd med Byggnadsnämnden för att bl.a. gå igenom kontrollplanen och hur arbetet ska planeras och organiseras.

9

Husleverans

Husgrunden är nu klar och en lastbil kommer lastad med väggar och material. Byggställning, personal och kran står redo för att börja montera ihop huset. Under ett par dagar växer huset fram och du är varmt välkommen att se det ta plats på din tomt.

10

Besiktningar

När huset står klart ska du ha valt en oberoende besiktningsman. Besiktningsmannen kallar till kontroll- och slutbesiktning där en grundlig kontroll sker av arbetet och husets skick. Efter genomförd besiktning samlas vi i ett slutsamråd tillsammans med Byggnämnden i huset där er kontrollansvarige ska visa alla utförda funktionskontroller och intyg.

11

Inflyttning

Vi lämnar över nyckeln till ytterligare en nöjd kund och det är dags för dig att flytta in.

Välkommen hem till ditt nya WadköpingHus!